SOPA

Jag är LIVRÄDD att SOPA ska gå igenom. Nu ligger den visserligen "på is", men det betyder att den när som helst kan komma på tal igen och då finns chansen att den går igenom. Och om USA bestämmer sig för att blockera sidor som bryter mot copyright-lagen, så lär det inte vara så stort steg kvar innan Sverige också gör det. Och att USA blockerar sidor innebär - vad jag förstått - inte bara att folk med amerikanska IP-adresser inte kan gå in på vissa sidor, utan att amerikanska sidor som inte stämmer överrens med SOPA och PIPA och allt vad det heter förmodligen stängs ner.

Vilket betyder slutet för internets yttrandefrihet.

Du kommer inte kunna citera en annan hemsida eller låna utdrag från Wikipedia (som skulle blockeras, för övrigt), utan att det skulle gå emot SOPA. Inte låna bilder från Google. Inte någonting. Och internet är vår största informationskälla.

Och jag mår illa.

Det finns bättre sätt att stoppa piratkopiering. Om det nu är det man är ute efter. Man kanske bara vill skapa ett storebrors samhälle a la 1984.

Jag trodde aldrig att jag i mitt liv skulle vara rädd för att kanske behöva uppleva ett bokbål. Även om det är ett digitalt sådant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Notera gärna att jag INTE vill ha kommentarer om hur min dag har varit, om att jag ska rösta på dig om ditten och datten! Skriv någonting relevant till inlägget!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0