I've heard a line that I am just a man, nothing changes we must make a stand and if that means to fight we can

Jag blir så arg på folk som skräpar ner, förorenar i onödan och antingen inte tror på att klimatförändringarna på jorden beror på oss eller helt enkelt inte bryr sig. Som gnäller över att folk lämnar hundbajs i diken, men inte bryr sig om att bära med sig en tom läskburk till närmsta sopkorg (den är inte så förbannat tung och du har ju trots allt burit på den när den fortfarande hade ett innehåll!). Människor som konsumerar och tar vår I-landslivsstil för given, när det nog inte finns en enda person som inte är medveten om att det varje dag dör hundratals, till och med tusentals, människor för att de inte kan få tag på rent vatten eller mat för att äta sig mätta. Och sen gnäller man över att glasspriserna har höjts!

Jag påstår inte att jag själv är ett undantag, för jag gnäller också över glasspriserna, men jag försöker ändå vara medveten om mina handlingar. Jag försöker att inte bry mig så mycket om de där glasspriserna och jag åker lokaltrafik istället för att köra bil (jag har inte ens börjat övningsköra!), jag försöker att välja vegetariska alternativ för att jag vet att det går åt otroliga mängder vatten och koldioxidutsläpp för att producera det kött jag äter, och ska jag äta kött så försöker jag alltid att äta upp varenda liten bit, och jag slänger alltid – ALLTID – mina sopor i en soptunna. Fast jag bryr mig inte om att plocka upp hundbajset.

Jag blir så otroligt irriterad på människor som säger Vår Planet, för det är banne mig INTE Vår Planet! Det här är en planet som skulle klara sig alldelens utmärkt utan att vi fanns här, men vi å andra sidan skulle inte alls finnas om inte Vår Planet gjorde det. Jag säger själv aldrig Vår Planet och om jag nu skulle råka göra det av vanan att ha gjort det tidigare i ett antal år så rättar jag mig alltid.

Jorden är inte
Vår Planet, det är en planet som låter oss bo här, en värd som låter oss leva här och ger oss otroliga gåvor trots vår otacksamhet. Jorden är inte till för vårat förfogande, inte en av våra ägodelar som vi kan tröttna på och glömma bort att vårda. För mig är Jorden lika mycket varelse som du och jag, men mycket kärleksfullare. Som en vänlig människa som öppnat sig själv för att ge oss boende, mat och andra gåvor. Inte skulle jag behandla en människa som gjort allt det för mig med att kasta mitt skräp på denne, blossa rök och avgaser i hennes ansikte.

Moder Jord har gett oss så väldigt mycket. Är det inte dags att vi ger någonting tillbaka till henne nu?


Kommentarer
Postat av: Linda

I agree

2010-04-29 @ 22:28:06

Kommentera inlägget här:

Notera gärna att jag INTE vill ha kommentarer om hur min dag har varit, om att jag ska rösta på dig om ditten och datten! Skriv någonting relevant till inlägget!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0