Veni, vidi, vici.

Nu har Amanda varit arbetslös i hela två veckor.

...

Japp. Två veckor. (Var tvungen att kolla datumen för att vara säker.)

Ska vi dra en kort lista på vad jag hunnit göra sedan jag "tog en paus" (eheehee, ja, för jag har ju "tänkt börja jobba sen igen")?

Spela Mass Effect. Spela Mass Effect 2. Spela Dragon Age 2. Kollat på diverse filmer. Varit på promenad med hundarna (många gånger, långa promenader också). Spela Mass Effect 3. Hälsa på i Luleå i två dagar innan jag ville hem och spela Mass Effect 3 igen. Rita ett par bilder. Söka in på universitet och förbanna sig över arbetsproverna i år igen.

Eh, ja. Jag tror det var allt. Om man räknar bort sånt där smått som man alltid gör; Äta, sova, hänga på internet...

De här två veckorna har varit så underbara att det är inte sant. Riktig semester är vad det har varit. När jag kunnat ta dagen som den kommer. Det är därför jag måste vara lärare. Så jag har åtta veckor ledigt under sommaren och lov när ungarna har lov. För jag kan inte jobba 50 veckor om året. Det går bara inte.

Vilket påminner mig om att jag också har upptäckt att Samhällsprogrammet numer heter Humanistiska programmet och är indelat i två... eh, delar(?): Kultur och språk. Läser man språk är det 400 poäng språk man läser. 300 poäng väljer man väl valfritt vilket språk man vill läsa antar jag. 100 poäng är att läsa latin.

Ja. Latin.

Fatta vad awesome.

Så jag har sökt in på Ämneslärare för Gymnasiet, inriktning Bild/Latin på Göteborgs Universitet.

Jag har velat kunna prata latin i minst tio år nu, men det är ju ett sånt där språk som man måste ta tag i själv om man vill läsa någonstans, man har ju inte bara kunnat välja det i skolan (förutom nu då, när jag har gått klart gymnasiet).

När jag kan latin flytande, räkna då fan med att jag kommer svänga runt med fancy latinska uttryck och skit.

HAHA, på Sofia som drog ner mig på jorden igen och sa "Var ska du ha användning för det för?"!!! :P Nu får jag leva i det blå igen (tills jag upptäcker att jag inte kommer in eller något... >_>)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag hade ingen aning om att latin var OBLIGATORISKT på gymnasiet nu för tiden och helt ärligt så ser jag inte poängen med det. Tycker det är extremt dumt av regeringen att ta tillbaka ett UTDÖTT språk i gymnasieskolorna, det vore bättre att införa obligatorisk kinesiska/indiska/något språk som säkert kommer vara viktigt i framtiden. Okej om man vill läsa det själv (tror det fanns att välja på samhälls-språk när vi gick också) men inte att man ska vara tvungen att göra det.Däremot så håller jag helt och hållet med dig om att latin är jävligt awesome, har ju i stort sett studsat av glädje på alla föreläsningar när vi läste anatomi. Och om du får jobba med vad du vill så är ju det ännu bättre!

2012-03-19 @ 00:23:29
URL: http://nightsgrow.blogg.se/
Postat av: Gaymasen

Haha får kanske prova det spelet då. Om jag får någon tid över. ^^Och det är bra. Låt bli lägenheten. Höhö. Den är för stor och för dyr för dig, att bo ensam i. Så. Då har vi det klart. ;-)

2012-03-19 @ 11:43:46
URL: http://gaymasen.se

Kommentera inlägget här:

Notera gärna att jag INTE vill ha kommentarer om hur min dag har varit, om att jag ska rösta på dig om ditten och datten! Skriv någonting relevant till inlägget!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0